Gezonde school

Gezonde school thema Voeding
Ons Kindcentrum heeft het landelijke vignet Gezonde School thema Voeding behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!
 
Dit vinden wij  belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.
 
Ons Kindcentrum heeft bovendien speciale aandacht voor het thema Lekker Fit. Hiervoor werken we samen met Spurd.
 
Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.


Wij zijn een Gezond Kindcentrum
Dit betekent: we drinken water, eten groente/fruit tijdens ochtendpauze (eventueel aangevuld met een broodje) en nemen een gezonde lunch mee. Een gezonde lunch bestaat uit: volkoren of bruinbrood. Een volkoren alternatief (volkorenpasta, couscous e.d.) kan ook. Zorg voor gevarieerd en gezond beleg. Aanvullen kan met groente of fruit, karnemelk of melk.
Wit brood, croissants, pizza en koek/snoep en pakjes drinken zijn geen onderdeel van een gezonde lunch. Die laten we dus thuis en gaan ook weer mee naar huis. 

EU-Schoolfruit
Wij doen dit schooljaar weer mee aan EU-Schoolfruit! 
Vanaf 6 september 2022 krijgen de kinderen op school gratis drie porties groente en fruit per week. 
Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding. 

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk! 

Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief voor Ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief
Waterbeleid op het Parelhof  
Op ons kindcentrum drinken wij water (of thee zonder suiker, water met een stukje fruit of munt, melk, of karnemelk). De kinderen ontvangen daarom als zij bij ons op school komen, een Dopper fles cadeau. De fles wordt gevuld mee naar school genomen, of wordt leeg mee naar school genomen en op school gevuld. Een andere fles meenemen mag ook.
Water drinken zorgt dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas.
We bieden onze kinderen graag een gezonde schoolomgeving waarin zij 'vanzelf' gezonde keuzes maken.
Water drinken is ook duurzaam, het scheelt in Purmerend meer dan 100.000 drinkpakjes afval per jaar.  

Dankzij de Subsidieregeling voor watertappunten, een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft ons kindcentrum ook een watertappunt buiten.Klik hier voor meer informatie https://overopdrinkwater.nl

       

Ouders aan het woord

"Goed dat kinderen uit de wijk naar de bibliotheek op school kunnen gaan"

- Rehab