Kunst op het Parelhof: Pointillisme

19-10-2020
Na de schilderkunst van Keith Haring besteden we in de periode van herfstvakantie tot kerstvakantie aandacht aan het pointillisme.
Pointillisme is een schildertechniek, die vooral aan het eind van de negentiende eeuw werd beoefend en waarbij gebruik wordt gemaakt van stippen die ongemengd op het doek worden geplaatst.

Pointillisme in groep 5 de Zilvermeeuw In de groepen 4 zijn de kinderen bezig met een groepswerk. Goed kijken welke kleuren je buurman gebruikt en op elkaar afstemmen.In groep 3 versierden de kinderen een afdruk van hun eigen hand met de techniek van pointillisme.Unit 7-8 breidde het pointillisme uit naar de 4 jaargetijden. Er werden mooie kunstwerken over de herfst gemaakt in de ateliers.

     

    Kinderen in de groepen 1/2 maakten op deze manier een herfstboom. Naar keus mochten ze de stippen maken met de kwast, vinger of kurk. Met de bomen werd een "bos" gecreeerd bij de spelhoek van de herfstwinkel.     

In de periode zomervakantie tot herfstvakantie besteedden we aandacht aan de kunstenaar Keith Haring
Het werk van Keith Haring is ontstaan vanuit de graffitikunst en valt op door strakke lijnen en het gebruik van felle kleuren. Naast graffiti werkte Haring ook met krijt op zwarte borden en beschilderde vazen en beelden. Haring heeft in zijn kunst een eigen herkenbare symbolentaal ontwikkeld, symbolen die bijna lijken op pictogrammen. Wat opvalt aan de tekeningen van Haring zijn stripachtige mensen, weinig details, vaak dikke zwarte lijnen als contouren, felle kleuren, streepjes die net als in strips de beweging aangeven.
De leerlingen op het Parelhof maken hun eigen kunstwerken à la Haring. 


       

Ook de kleuters:
      
 

Ouders aan het woord

"Méér dan leuk! Ik laat mijn kinderen met een goed gevoel achter bij de peuterspeelzaal."

- ouder van Pinkeltje